MeineBase alkuperäinen emäksinen mineraalisuola

MeineBase alkuperäinen emäksinen mineraalisuola

Emäksinen kehonhoito tukee kehon omia elintoimintoja ja hyödyntää sen kykyä poistaa kuona-aineita, happoja ja myrkkyjä ihon kautta.

Emäksiset kylvyt ovat erittäin tehokkaita kehon puhdistajia. Ne auttavat kaikenlaisissa iho-ongelmissa, kuivan tai rasvaisen ihon hoidossa, allergioissa ja ihon paranemisprosesseissa.

Kylvyillä on hyvä aloittaa emäksien kehonhoito, ylimääräiset hapot saadaan poistettua nopeasti ja tehokkaasti.

Kylvyissä käytetään emäksistä kylpysuolaa
Kylpysuola on luonnontuote, joka sisältää merisuolaa ja luonnon kivennäisaineita. Tällä seoksella saadaan vedestä pH 8.00 – 8,5, mikä on ihanteellisin arvo kuonan irrottamiseen. Emäskylvyssä, osmoosin vaikutuksesta (kun happo ja emäs kohtaavat, ne neutraloivat toisensa) ihon yläkerroksissa ja ihonalaiskudoksissa olevat hapot irtoavat ja poistuvat kylpyveteen ihohuokosten kautta. Talirauhasten toiminta aktivoituu, ja iho alkaa kosteuttaa itseään sisältäpäin. Iho ei rypisty eikä kuivu niin kuin esim. vaahtokylvyn aikana tapahtuu. Emäksinen puhdistuskylpy koetaan usein hyvinkin vapauttavaksi ja rentouttavaksi kokemukseksi. Se ei vaikuta ainoastaan ihoon vaan koko kehon hyvinvointiin.

Kylpysuolaa voi käyttää sellaisenaan päivittäiseen kehon pesuun saippuan tai suihkugeelin asemasta. Iho kostutetaan ja kylpysuolaa hierotaan iholle, se soveltuu erinomaisesti myös intiimialueella käytettäväksi.
Sillä on hyvä puhdistaa myös kasvot ja dekoltee. Kylpysuolaa sekoitetaan emäksisen puhdistusmaidon joukkoon ja tällä seoksella pestään kasvot päivittäin. Likainen ilma, meikit ja muu kosmetiikka sisältävät happoja, jotka poistuvat tehokkaasti emäksisellä puhdistuksella.

 

Emäksinen kokovartalokylpy

Amme täytetään lämpimällä 37 °- 38°C vedellä ja siihen lisätään, veden kovuudesta riippuen, 3 – 4 rkl kylpysuolaa. Kylpyveden emäspitoisuudeksi tulee pH 8.0 – 8,5, mikä on paras emäsarvo irrottamaan kuonaa. Kylvyn tulisi kestää vähintään 1 tunnin. Jos keho on voimakkaasti hapettunut, voi kylpeä pitempäänkin, se ole mitenkään vahingollista. Tarvittaessa voi lisätä kuumaa vettä, vilustumista tulee välttää. Noin 30 min. kuluttua on hyvä harjata kehoa sienellä tai harjalla ja toistaa tätä kylvyn aikana. Harjaaminen tehostaa pintaverenkierto sekä kuona-aineiden poistumista, myös kuollut ihosolukko irtoaa helpommin.

Kylpyveden emäspitoisuuden voi mitata lakmus-liuskoilla ennen ja jälkeen kylvyn ja veden pH-arvosta voi päätellä veteen irronneiden happojen määrän. Hapoista ja kuona-aineista puhdistunut iho ei ole ryppyinen eikä kuiva, se on alkanut kosteuttaa itseään sisältäpäin. Tämän huomaa selvästi iholla helmeilevistä vesipisaroista. Kylvyn jälkeen ei oteta suihkua, iho vain kuivataan kevyesti pyyhkeellä. Puolen tunnin lepohetki kylvyn jälkeen olisi suositeltavaa. Emäksistä vartalovoidetta voi hieroa kylvyn jälkeen kehoon, se tehostaa kylvyn vaikutusta.

Emäksinen istumakylpy

Istuma-ammeelliseen lämmintä 37°- 38° C vettä liotetaan n. 2 rkl emäksistä kylpysuolaa. Kylvyn tulisi kestää vähintään 40 min, tunnin kestävä kylpy on aina tehokkaampi. Suositellaan kaikenlaisiin alakehon ongelmiin kuten esim: suonikohjut, peräpukamat, paiseet, myoomat, selluliitti, kuukautiskivut jne.

Emäksinen jalkakylpy

Jalkakylpy on tehokas kehon puhdistaja. Jalkapohjien kautta poistuu paljon kuona-aineita ja happoja. Jalkakylvyt ovat ihanteellisia, varsinkin silloin kun ei ole kylpyammetta. 2-3 emäksistä jalkakylpyä viikossa korvaa kokovartalokylvyn.

Kylpysuolaa annostellaan 1 rkl vati/ämpärilliseen vettä. Veden lämpötilan tulisi olla n. 37°- 39°C. Jos on suonikohjuja veden on oltava viileämpää. Jalkakylvykin tulisi kestää 1 tunnin. Jalkateriä ja sääriä on hyvä harjata toistuvasti kylvyn aikana.

Suositellaan myös kaikenlaisiin jalkojen ongelmiin: väsyneet jalat, verenkiertohäiriöt jaloissa, jalka- tai kynsisieni, turvotus, kirvely, kovettumat, liikavarpaat, syylät, suonikohjut. Jalkakylvyt ovat erinomaisia myös diabeetikoiden jaloille.

Jalkakylvyt urheilusuoritusten jälkeen poistavat lihaksista maitohappoja ja estävät näin lihasten kipeytymistä.

Hoitoa voi tehostaa hieromalla kylvyn jälkeen jalkoihin emäksistä jalkavoidetta tai vartalovoidetta.

Emäksinen käsikylpy

1-2 tl kylpysuolaa liotetaan lämpimään veteen, pienessä astiassa. Kylpyaika 1/2- 1 h. Suositellaan: käsien iho-ongelmiin, kynsi- ja nivelongelmiin, pigmenttiongelmiin ja vanhuudenläiskiin, kylmiin käsiin ja hikoileviin käsiin. Emäksinen käsikylpy ennen manikyyriä pehmentää hyvin kynsinauhat. Kylvyn jälkeen käsiin hierotaan emäksistä käsivoidetta.

Emäksinen lasten kylpy

Emäksiset kylvyt soveltuvat erinomaisesti vauvojen- ja lasten kylvettämiseen. On järjetöntä kuormittaa heidän puhdasta kehoaan hapoilla ja kemiallisia aineita sisältävillä tuotteilla. Tavalliseen vauvojen kylpyammeeseen (20 l) liotetaan 1 rkl kylpysuolaa ja isompien lasten kylvyissä sama suositus kuin istuma-kylvyissä. Kylpyvesi ei kirvele silmiä, eikä pieni ”kulaus” kylpyvettä ole vahingollista.

Emäksiset suolasukat

Yöllä elimistöstä poistaa eniten kuonaa, suolasukat tehostavat tätä toimintoa. Puuvillasukat kastellaan emäsliuoksessa (1 litraan lämmintä vettä lisätään 1 rkl emäksistä kylpysuolaa) läpimäriksi, kierretään kuiviksi ja laitetaan jalkoihin. Märkien sukkien päälle vedetään vielä kuivat villasukat ja sukkia pidetään jaloissa yön yli. Keinokuitusukkia ei tulisi käyttää tähän tarkoitukseen.

Suositellaan: jalkojen ja säärien ongelmiin, selluliitin poistoon, vaihdevuosivaivoihin, unihäiriöihin. Hyvä tehdä kuurina 1-2 kk.

Emäksiset suolakäsineet

Sama menettelytapa kuin suolasukissa. Puuvillakäsineet kastellaan emäsvedessä ja kuivina käsineinä näiden päällä käytetään puuvilla- tai villakäsineet. Suolakäsineitä pidetään yön yli. Hoito tehostuu kun käsiin hierotaan runsaasti emäksistä käsivoidetta.

Emäksinen sauna

Vartalo kastellaan ja kostealle iholle hierotaan emäksistä kylpysuolaa. Saunotaan n. 20 min. matalassa lämmössä n. 60° – 70 °C, jonka jälkeen otetaan suihku ja kuivataan iho kevyesti pyyhkeellä. Jos kehossa on paljon kuona-aineita ja happoja, käsittelyn voi toistaa pienen lepotauon jälkeen. Kylpysuolaa voi sekoittaa myös hyvälaatuisen hunajan joukkoon ja hieroa tätä seosta kehoon. Ihosta tulee sametinpehmeä ja sileä.

Emäksiset hauteet

Emäksisiä hauteita voi käyttää kaikenlaisten särkyjen, kolotusten, turvotusten, vaivojen ja ihoärsytysten lievittämiseen. Ne ovat vanha perinteinen apukeino, joiden käyttö on valitettavasti unohtunut!

1 litraan lämmintä vettä liotetaan 1 rkl emäksistä kylpysuolaa. Puuvilla- tai pellavahaude kastellaan liuoksessa ja kierretään kuivaksi. Haude laitetaan halutun alueen tai keho-osan päälle/ympärille. Lämmin pyyhe kiedotaan vielä hauteen ympärille. Sisäelimiä hoidettaessa, laitetaan aina kuumavesipullo hauteen päälle ja vasta sen päälle pyyhe. Maksan päälle laitettu haude tehostaa kuonan poistumista.

Haudehoitoja on hyvä tehdä kuureina. Kun kuonaa aletaan poistaa hauteiden avulla on muistettava juoda runsaasti hiilihapotonta vettä, mielellään 1,5 – 3 litraa päivässä ja kuonaa irrottavaa yrttiteetä esim. Kehologin yrttiteetä, 2 mukia päivässä.

Emäksinen viitta

Emäksinen viitta on voimakkaasti verenkiertoa elvyttävä ja kuonaa poistava hoito. Siinä märkä emäslakana kiedotaan vartalon ympärille. Hoito tehostuu, jos keho kuivaharjataan ennen lakanan kietomista. Hoidon teho perustuu kehon lämmönsäätelymekanismin hyödyntämiseen.

Puuvillalakana kastellaan kädenlämpöisessä emäsliuoksessa (5 litraa vettä ja 2 rkl emäksistä kylpysuolaa), ja kierretään kuivaksi. Lakana kiedotaan vartalon ympärille. Jalkojen sivuille voi tarvittaessa laittaa kuumavesipullot. Lämmin peitto kiedotaan vielä vartalon ympärille ja tässä ”paketissa” hikoillaan tunnin ajan. Lakana tuntuu kylmältä mutta vain hetken, sillä kehon lämmönsäätely alkaa heti toimia. Lakana lämpenee ja samalla kehosta poistuu kuona-aineita.

Emäksinen kehohaude

Tehdään samaan tarkoitukseen kuin emäksinen viitta mutta tässä lakana tai iso pyyhe kiedotaan vain vartalon keskiosan ympärille. Se on helppo tehdä itselleen.

Emäksiset painehauteet

Tehokas selluliitin poistaja. Kun hauteina käytetään painesiteitä käsittely tehostuu.

2 rkl emäksistä kylpysuolaa liotetaan 2 litraan kuumaa vettä. Kapeita painesiteitä liotetaan 10 min. kuumassa vedessä, jonka jälkeen ne kierretään kuiviksi. Siteet kiedotaan jalkoihin myötäpäivään kiertäen nilkoista lähtien ylöspäin, reisiin, takapuolen päälle, aina vyötäröön asti. Tämän jälkeen hikoillaan peiton alle n. 1 tunti. Hoito tehostuu, jos reisiin ja pakaroille hierotaan ennen käsittelyä emäksistä selluliittigeeliä. Geelin käyttöä jatketaan päivittäin.

Hyvä tehdä kuurina 1-2 kertaa viikossa.

Emäksien kaulahaude

Kapea puuvillahaude kastellaan lämpimässä emäsvedessä (1 rkl kylpysuolaa litraan vettä) ja kierretään kuivaksi. Hauteen ihoa vasten laitettavalle puolelle levitetään ohut kerros maitorahkaa (voi tehdä myös ilman rahkaa) ja haude kiedotaan kaulan ympärille. Sen voi antaa vaikuttaa yön yli tai sitä pidetään päivällä muutama tunti. Hauteen päälle kiedotaan vielä pyyhe tai villainen haude.

Suositellaan: kurkkukipuihin, ääniongelmiin, käheyteen, hammashoitojen jälkeen, migreeniin (eritoten jos kipu säteilee niskasta) ja niskanvaivoihin.

Hauteen avulla myös kaulan iho puhdistuu ja pysyy nuorekkaana.

Emäksinen pesu

1 rkl emäksistä kylpysuolaa liotetaan lämpimään veteen, lavuaarissa tai astiassa. Pesukinnas, sieni tai harja kastellaan liuoksessa ja sillä pestään ja hierotaan koko keho. Emäsveden annetaan kuivua iholle, ei kuivata pyyhkeellä. Iholle saadaan päivän ajaksi emäsvaippa, joka toimii hyvänä happopuskurina, joka pitää esim. hienhajun poissa kuumina kesäpäivinä.

Kylpyjen ja hauteiden jälkeen ihoon voi hieroa, lisäaineettomia, puhtaita emäksisiä hoitotuotteita, jotka tehostavat hoitojen vaikutusta.

Emäksinen hieronta

pH – Cosmetics hierontaöljyyn lisätään kylpysuolaa ja tällä seoksella tehdään haluttu hieronta. Hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja nesteenkiertoa – ihosta tulee sileä ja sametinpehmeä.

Emäksinen höyryhengitys

Höyryhengityslaitteen avulla hengitetään n. 2–3 min. emäshöyry, tai n. 5 min. perinteisellä menetelmällä kattilan päällä, pyyhe pään yllä. Aika on näin lyhyt, sillä pään alueen happoja irrotettaessa on oltava varovainen. Vettä on myös muistettava juoda, jotta liikkeelle lähteneet hapot eivät jää aiheuttamaan päänsärkyä. Emäsliuos tehdään suhteessa: 1/2 tl kylpysuolaa 1/2 l vettä.

Käsittely puhdistaa pään alueen limakalvoja ja on hyödyksi kaikenlaisissa pään, kurkun, silmien, korvien, poskionteloiden ja hengitysteiden ongelmissa.

Emäksinen hampaiden pesu

Kosteaan hammasharjaan laitetaan vähän kylpysuolaa ja hampaat harjataan tavalliseen tapaan. Suolan voi lisätä myös hammastahnan päälle, on hyvä käyttää mahdollisimman luonnonmukaista hammastahnaa. Plakki ja hammaskivi ovat happoja, joita emäs neutraloi tehokkaasti. Hampaat pysyvät puhtaina koko päivän.

Emäksiset huuhtelut

Pieneen määrään lämmintä vettä liotetaan hyppysellinen kylpysuolaa. Liuoksella voi huuhdella:

kurkun
suun ja nielun
silmät
korvat
nenän ja poskiontelot, nenähuuhtelukannun avulla
Kaikki kehon aukot esim. silmät (rähmän eritys, korvat vaikun eritys jne.) ovat poistoaukkoja, joista poistuu kuona-aineita. Nämä aukot on hyvä pitää puhtaina.

Emäksinen kasvohaude

Liuos:1 rkl kylpysuolaa 1 litraan lämmintä vettä. Kastele puuvilla- tai pellavahaude emäsliuoksessa ja kierrä kuivaksi. Vaippakangas on erittäin hyvä tähän tarkoitukseen. Aseta haude kasvoille ja anna vaikuttaa 20–30 min.

Hapot vahingoittavat ihon kollageenirakennetta, jolloin iho vanhenee ja veltostuu. Emäksinen kasvohaude poistaa kasvovoiteista, meikeistä ja ilmansaasteista saatuja happokertymiä.

Käytetään rauhoittamaan erilaisia ihoärsytyksiä, tai kosteuttamaan ja hoitamaan kasvojen ja dekolteen ihoa. Kasvoille voi levittää myös emäksistä mineraalinaamiota ja laittaa sen jälkeen hauteen – kasvot syväpuhdistuvat tehokkaasti.